“Buddha” zoekt een nieuwe baas.

Buddha
Buddha is een reu van 2½ jaar oud (geb: 06-04-2015), kleur: black & tan, gecastreerd. Kan met andere honden is onbekend. Kan met eigen katten. Kan met kleine en grote kinderen. Hij is zindelijk. Trekt een beetje aan de riem. Hij kent de basiscommando’s zeer goed. Zes uur alleen thuis zijn en mee in de auto is géén probleem.

Omschrijving:
Buddha is een prachtige en geweldig lieve hond. Hij is een gecastreerde reu van 2 1/2 jaar oud en hij woont sinds een ruim jaar bij ons en onze twee katten op een boerderij met een groot erf. We zoeken een nieuw en definitief thuis voor hem, waar hij met een zachte maar consequente aanpak wordt benaderd en waar hij de aandacht, liefde, beweging en ruimte krijgt die hij verdient.

Buddha is een zeer energieke en bedrijvige hond. Hij heeft een erg slechte start gehad in zijn leven. Wij namen hem op 1 ½ jarige leeftijd over van de tweede eigenaar en hebben hem veel moeten leren. Er is in die eerste 1 ½ jaar niets met hem gedaan en hij had beperkte bewegingsruimte. Sinds dat hij bij ons is, is hij getransformeerd tot een prachtige, vrolijke, actieve en vriendelijke hond. Hij is aanhankelijk binnenshuis, mag erg graag op je schoot zitten en tegen je aan liggen, maar hij ligt ook net zo lief heerlijk alleen in zijn mand. Hij speelt graag met een flostouw, of een sokkenkoord en loopt graag met een voetbal in zijn bek over ons erf. Hij doet elke dag met zijn baasje op het eigen weiland de oefeningen van de puppytraining & basiscursus (los en aan de lijn, bochten maken, zitten, apporteren, etc.) en dat doet hij keurig en met veel enthousiasme.

Buddha is goed gewend geraakt aan ons, aan ons huis en aan ons erf, maar alles wat daarbuiten gebeurt, maakt hem erg zenuwachtig en wakkert zijn jaagdrift aan. Hij blaft naar iedere fietser die langsfietst (vooral sportfietsers) en andere honden aan de andere kant van het hek worden weggeblaft. Hij springt met plezier in de auto, maar eenmaal onderweg blaft hij naar alles wat hij ziet. Wandelen in de natuur gaat wel, maar zodra er fietsers of andere honden langskomen, laat hij zich horen. Daarbij wordt hij niet agressief, hij gaat alleen enorm tekeer. Dit kan uit onzekerheid zijn. Naar mensen toe is hij heel sociaal en stabiel.

We zoeken voor Buddha iemand die aantoonbaar het ras kent en die hem kan helpen en leren ook in de openbare ruimte rustig te blijven. De harde aanpak werkt niet bij Buddha; eenmaal in zijn blaf- en jaagaanval hoort of ziet hij niets meer en hij begrijpt niet waarom hij er straf voor krijgt. Het ideale nieuwe en definitieve thuis is waar hij met een zachte maar consequente aanpak wordt benaderd en waar hij de aandacht, liefde, beweging en ruimte krijgt die hij verdient.

We zoeken mensen die veel met hem willen bewegen en die de ruimte hebben om met hem te werken en te ravotten. Hij is een “topatleet” die veel beweging nodig heeft. Bij de nieuwe eigenaren moet hij deel mogen uitmaken van het gezin (dus niet in de bench in de bijkeuken de hele dag). Hij kan prima met kinderen omgaan, maar toch beter niet in een gezin met kinderen onder de 5 jaar. Hij heeft veel meegemaakt en we zoeken het allerbeste thuis voor hem. Buddha is een rashond met een mooie stamboom, met gezonde en prijswinnende ouders.

Reden van herplaatsing:
De huidige baasjes zijn niet in staat om Buddha nog verder op te voeden, vanwege leeftijd en werk. Buddha is geweldig lief binnenshuis, maar voor zijn gedrag buiten de poort moet nog veel gebeuren. Een volgende stap in de opvoeding vergt meer tijd en inspanning dan we nu kunnen leveren, ons werkzame leven laat ons te weinig tijd om hier met de aandacht in te gaan die hij verdient. En dat het kan weten we zeker, hij is al van zo ver gekomen en maakt elke dag piepkleine stapjes. Maar wij hebben de tijd niet meer en lopen tegen fysieke grenzen aan.
Buddha is waaks, een goed thuis op een boerderij of vrijstaand huis zou ideaal zijn

Uw interesse gewekt?
Klik hier voor een aanvraagformulier.

Wanneer u eerder een aanvraagformulier hebt ingevuld dan is een reactie via onderstaand formulier voldoende.

 

Hartelijk dank voor uw reactie namens Het SDRN Team.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s