Basil overleden.

Helaas hierbij het treurige nieuws dat onze lieve Dobermann Basil afgelopen vrijdag is overleden.

Dinsdag 13 feb. werd hij vroeg in de avond ziek, ineens een zielig hoopje hond die zelfs z’n eten liet staan. Meteen naar het avondspreekuur van onze dierenarts geweest: 39,4 graden koorts. Met een paar prikken in z’n bil en pilletjes weer naar huis. ’s Nachts wel redelijk geslapen met Ineke naast hem op de bank.
Woensdag 14 feb. weinig verbetering, dus wederom naar dierenarts. Die stuurde ons meteen door naar Dier Verwijs Centrum Dordrecht. Die middag onderging hij daar allerhande testen en is ook uiteindelijk door de CT scan gegaan. De uitslagen zouden we z.s.m krijgen, zo op het oog was er niet echt een diagnose te stellen en geen vreemde “Dober-afwijkingen” in zijn skelet te zien (ruggegraat e.d).
Donderdag 15 feb. na een redelijke nacht zelfs heel de donderdag een redelijke dag gehad.
Vrijdag 16 feb. weer een redelijke nacht, maar bij het opstaan was hij kortademig. Meteen naar Dordrecht gebeld waar hij nog die ochtend is opgenomen voor verder onderzoek. Eind van de middag kregen we het ontluisterende nieuws dat door een tumor zijn bij-nier werd afgekneld en er tevens uitzaaingen naar zijn longen waren gevonden die acuut gingen opspelen. Men kon nog echo’s gaan maken maar dan moest hij met zijn kortademigheid op z’n flanken gaan liggen en dit was eigenlijk geen optie in zijn toestand. Men liet al doorschemeren dat het geen haalbare kaart meer was en in algemeen overleg hebben we besloten te stoppen. Vrijdagavond hebben we in de Kliniek in alle rust afscheid kunnen nemen en is hij rustig ingeslapen.

Echt verschrikkelijk zo binnen een paar dagen… al heeft ieder zijn stinkende best gedaan. In Dordrecht hadden ze nog nooit zo’n zachtaardige, lieve Dober meegemaakt ondanks al zijn lichamelijke ellende.

We zijn in een enorm gat gevallen…dat zal ooit wel weer worden opgevuld, maar eerst dit verwerken.

Groetjes van Ineke en Peter Baks.

Heel veel sterkte met het verlies van Basil.
Het SDRN Team.

2 thoughts on “Basil overleden.

  1. Heel veel sterkte gewenst! en ja het zal best wel even duren voordat jullie aan de leegte zijn gewend. Denk aan de mooie tijd die jullie samen hebben gehad. Groeten Alex en Fredie Loot

  2. Triest allemaal, heel veel sterkte, we weten allemaal wat een leegte dit achterlaat. troost dat jullie er echt alles aan gedaan hebben om hem beter te laten maken. ik leef met u mee doet elke keer weer heel veel pijn.

Hartelijk dank voor uw reactie namens Het SDRN Team.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s