Dobey heeft zijn foreverhome gevonden | 25 juni 2022

In het Spaanse asiel Ampama hebben ze mij de naam Dobey gegeven. Mijn leeftijd schatten ze rond de 7 jaar. Ik ben langs de kant van de weg gevonden, met over mijn hele lijf wonden. Verder is er over mijn voorgeschiedenis niets bekend.

In het asiel kan ik het erg goed vinden met de andere honden, hoewel mensen voor mij nog meer het walhalla zijn. Ik krijg hier liefdevolle aandacht van alle medewerkers en daarom ben ik inmiddels zeer goed herstellende van al mijn wonden. Ik ben ook verder onderzocht en gevaccineerd door een dierenarts.

Alle hondjes in het buitenland worden meestal getest op Leishmania (een parasiet die leeft op zandvliegjes in Zuid-Europa en wordt overgedragen wanneer het zandvliegje de hond prikt.) Helaas voor mij ben ik positief getest. Ik krijg hier nu al de juiste medicatie voor en de organisatie die van ganser harte hoopt dat ik een warme plek ga vinden in Nederland of België, staat garant voor de kosten van nog een half jaar medicatie.

Vanwege mijn zachtaardige karakter en gedrag, vermoeden ze hier dat ik vroeger wel in huiselijke kring geleefd heb, maar ik ga er vanuit dat jij als nieuwe baas begrijpt dat er voor mij zeker weer een gewenningsperiode zal zijn. Ik zal echt moeten acclimatiseren en langzaamaan weer gedoseerd moeten worden blootgesteld aan de wijde wereld.

Ik vind het geweldig om samen met 1 van de vrijwilligers hier eropuit te gaan voor een wandeling, ik loop dan rustig mee aan de riem.

Ik zou het liefst naar een rustige omgeving gaan zonder kleine kinderen en voor de zekerheid bouwen we ook in, geen katten! Met een stabiele teef zou ik best mijn mandje kunnen delen.

Een vrijwilliger uit Nederland reist rond 7 mei weer af naar het Spaanse Abanilla en zou mij dan heel graag willen vertellen dat er een geweldige plek is gevonden en ik met haar mee terug kan reizen naar mijn nieuwe forever home. Mijn reis hierheen is dus al gesponsord.

Ik durf de blind date met jou aan, uiteraard nadat de vrijwilliger die zich voor mij inzet er een geweldig goed gevoel over heeft dat wij een perfecte match gaan worden.

Update Dobey | 27-06-2022

Dobey die begin april vanuit het Spaanse asiel Ampama dringend opzoek was heeft een geweldige plek gevonden.

Afgelopen zaterdag (25 juni 2022) ontvingen wij van Tineke van Rooy-Buitink het geweldige bericht Dobey zijn nieuwe plekje heeft gevonden. Dobey heeft een goede reis gehad en is veilig en wel bij zijn nieuwe onderkomen.                                                                                                 

De eerste berichten van zijn aankomst zijn super positief.

Geef een reactie