Ik heb baas | Hugo

Op 10 april is Hugo vanuit een asiel in Kiev, via een organisatie die meerdere honden uit het verschrikkelijk oorlogsgebied heeft gehaald, aangekomen in Nederland.

Hugo is ondergebracht bij een gezin op een grote boerderij dat hem een goed onderkomen wilde bieden.

Hugo wist letterlijk niet wat hem allemaal overkwam; ruimte, vrijheid en liefde. Dit alles was allemaal nieuw voor hem en het kostte hem heel erg veel moeite hier allemaal mee om te gaan. Vanuit spanning, stress en slechte lichamelijke conditie kon hij dan ook flink uit de bocht vliegen. Ik heb de lieve mensen daar dan ook de eerste week zeer veel spanning bezorgd met mijn gedrag en zelfs meerdere keren naar ze gehapt: Mijn nieuwe bazinnetje zelf flink in haar kont, tot hechtingen aan toe.

Gelukkig was dit voor hen geen reden om mij direct weer weg te doen, maar juist om hulp te gaan zoeken bij de SDRN. Ze wilden beslist niet direct opgeven, maar de angst vanwege mijn gedrag naar de ouders toe vonden ze nog wel te overzien, maar er zijn ook nog kinderen in het spel.

Daarom is de weg ingezet om voor jou een nieuwe plek te gaan zoeken.

Om de tijd op je huidige plek voor alle partijen zo aangenaam mogelijk te maken is er een gedragstherapeut, die zich achter de schermen met hart en ziel als vrijwilliger inzet voor de dobermann, langs geweest. Dit heeft de familie als heel verhelderend ervaren en ze zijn direct met alle aangeboden tips voor 100% aan de slag gegaan.

Nu inmiddels 3 weken later mogen we dan ook het fantastische nieuws ontvangen dat jij je onderkomen gevonden hebt. En wel op de plek waar je al was. Je hebt ondank je grote rugzak hun hart gestolen.

Jullie hebben samen nog een weg te gaan, maar je maakt iedere dag kleine stapjes vooruit in lichaam en geest.

Wij blijven je zeker volgen.

Wordt vervolgd!

2 gedachten over “Ik heb baas | Hugo

  1. Wat een top nieuws weer ontvangen 🥳. Hugo jij hebt een geweldig onderkomen gevonden. De SDRN is jou baasjes verschrikkelijk dankbaar, ze jou een warm huis bieden en vooral om hun fantastische inzet naar jou toe. ❤ Wij blijven jou zeker volgen 🍀🍀

  2. hartstikke bedankt voor alles wat jullie doen en een leuke leven voor Hugo en deze fijne mensen 🍀🤗

Geef een reactie