Update Keira | In onze opvang sinds 19 november 2022

22 november 2022 | Kwamen wij mij met de update Keira heeft het zwaar, ze is veel vertrouwen verloren in het dagelijks leven. Haar benaderen zonder te verstijven van angst was nagenoeg niet mogelijk. Moeite om haar lichaam op temperatuur te houden en ondergewicht.

Vandaag 4 december kunnen we spreken van fijne kleine stapjes vooruit. Haar tijdelijke gastbazin, wordt inmiddels vrolijk en blij begroet. Ze laat zich beter aanlijnen en ook buiten (weliswaar nog op de zelfde vertrouwde plekken), zien we haar meer ontdooien, soms zelfs een kleine kwispel, maar zeker al meer schittering in haar ogen.

We vertelde Keira goede eetlust had, nou dat is nog steeds aan de orde. Een blik in haar dagmenu; ochtend 400 gram vlees en groentenmix- middag 400 gram vlees – avond 400 gram vlees en bonebroth – en voor het slapen gaan 300 gram vlees. Bij elke maaltijd 5 druppels van de speciaal samengestelde bach bloesem en natuurlijk nog wat heerlijke snacks tussen door.

Omdat ze nog wel moeite heeft om goed op temperatuur te blijven, zien we ook duidelijk haar lichaam om veel voeding vraagt en verbruikt. Nu het nog weer kouder gaat worden, zullen we haar naar verwachting nog wel wat kunnen verhogen in hoeveelheid. Maar we zien toename in gewicht en super mooie ontlasting.

Ze is nog niet toe aan meer prikkels in haar nu vertrouwde omgeving, maar wij zijn er van overtuigd deze dame een ontzettende wilskracht heeft en steeds meer stappen in de juiste richting gaat maken. Ze blijft zolang het nodig is onder de hoede van het gastgezin op kosten van de SDRN.

A long why to go, but whe keep going Keira!

Wordt vervolgd

SDRN | Steun ons werk

3 gedachten over “Update Keira | In onze opvang sinds 19 november 2022

 1. Wat ontzettend fijn dat er voor deze dober zo goed gezorgd wordt petje af.
  Hoe kan iemand zo een mooie dober met een eerlijke snoet zo in de problemen brengen goed dat Dbermannrescue er is

  • Wat een mooi werk doen jullie.🙏
   Mag ik vragen wat je bedoelt met ” iemand zo’n mooie dober met een eerlijke snoet in de problemen brengen”
   De vorige baas moest toch dit vreselijke besluit nemen om gezondheidsredenen ? De vorige eigenaar had liever geen problemen met de gezondheid gekregen en zn hond gehouden, denk ik. Voor beide partijen heel erg. Keira heeft nu een gouden mandje, hopelijk gaat het met haar vorige eigenaar ook wat beter. Krijgen ze dit ook te horen? Lijkt mij het beste medicijn.

 2. wat ben ik ontzettend blij om te lezen dat lieve Keira vooruit gaat. Zo’n enorme slag en er dan toch weer uitkrabbelen, hetzij met hele kleine stapjes. Maar ze gaat vooruit, en daar gaat het om. En de goede verzorging is zo te prijzen. Waar was ze geweest zonder jullie goede opvang? Het is een hele intensieve verzorging. Waarbij de signalen die het dier geeft goed moeten worden opgevangen. Zo belangrijk nu dat ze zich begrepen voelt. En dat is precies wat hier is, een liefdevolle verzorging, waarin zij centraal staat en waarin ze begrepen wordt. Het zal inderdaad een lange weg zijn, maar ik denk dat ze er wel weer bovenop komt.

  hartelijke groet,
  Louise

Geef een reactie