In de opvang van de SDRN | Georgea

Georgea is een teef van bijna 7 jaar (8-01-2016)

Vorige week is Georgea door de dierenambulance opgehaald omdat haar bazin is opgenomen in het ziekenhuis en ondergebracht in de noodopvang bij Dierenopvang Ravenstein. Deze noodopvang betrof echt een tijdelijke noodoplossing! De familie heeft met diverse andere instanties contact opgenomen maar niemand kon of wilde haar een plekje bieden. Ondanks de hoge nood, want de vooruitzichten zouden zijn dat Georgea nooit meer terug kon naar haar vertrouwde baas, omdat deze op zeer korte termijn zou komen te overlijden.

Gelukkig werden ze op de SDRN gewezen. Met goedkeuring van de naaste familie hebben wij contact opgenomen met dierenopvang Ravenstein en besproken wij haar een plek willen bieden.  

In samenspraak met elkaar is Georgea vandaag 12 december rond 16.00 uur door dierenambulance Noord Brabant, via dierenopvang Ravenstein naar een gastgezin van de SDRN gebracht.

Wij waren reeds op de hoogte van de zorgelijke toestand waarin Georga zou verkeren, maar ondanks dat hebben we toch even flink een brok in ons keel weg moeten slikken. Onze eerste indruk; wat een geweldig lieve dame, maar o wat is deze meid mager, wij schatten haar net 20 kilo.

Georgea kwam al geruime tijd met haar oude bazin bij de dierenarts met klachten ze steeds maar bleef afvallen, erg veel dronk en moeite had met het ophouden van haar plas. Eerder deze week hebben wij al het medisch dossier ontvangen van de oude dierenarts en al gekoppeld naar onze dierenarts, zodat deze vast voorbereidende informatie heeft. Onze dierenarts heeft vanuit het dossier geconstateerd ze in het verleden erg de nadruk hebben gelegd op het schildklieronderzoek c.q. medicatie en niet op de nier waardes en mogelijk de ziekte van Addison. Bovendien heeft ze al geruime tijd medicatie voor haar incontinentie, maar ook hier blijkt er naar alle waarschijnlijkheid niet de juiste dosering is gebruikt.

Vandaag laten we Georgea enkel rustig bijkomen van alle nieuwe indrukken in een voor haar weer andere omgeving. Met haar ondergewicht gaan we uiteraard direct aan de slag door haar om de paar uur kleine porties voeding aan te bieden. De eerste portie heeft ze reed smakelijk gegeten. Haar mandje is verkend, voorzien van dikke dekens en een kruik. Haar jasje vast even gepast, voor de korte buiten ronde vanavond. Haar kapotte neusje ingesmeerd met honing zalf.

Onze dierenarts komt zo snel mogelijk langs om haar van top tot teen te onderzoeken en o.a.bloed af te nemen voor een uitgebreid bloedonderzoek. Wij hopen er een diagnose gesteld gaat worden die goed te behandelen is met medicatie en voeding.

Foto’s volgen spoedig, voor nu gaat onze zorg aan haar voorop!

Wordt vervolgd.

SDRN | Steun ons werk

6 gedachten over “In de opvang van de SDRN | Georgea

  1. Onze speciale dank gaat uit naar Regionaal Dierenopvangcentrum Ravenstein voor de goede zorgen aan Georgea afgelopen week en naar Dierenambulance Brabant Noord-Oost voor de fijne overdracht vandaag👍

  2. Wat ellendig voor haar!
    Hopelijk vindt ze binnenkort mensen die haar een nieuw stabiel, blijvend thuis willen bieden om op haar eigen tempo weer op krachten te laten komen. ❤

  3. wauw..wat een mooie samenwerking..en wat top dat ze zo ontvangen is..ik wens haar heel veel geluk…en warmte om tot rust te komen dikke knuffel voor haar.

Geef een reactie