Update | Nico beetje in de lappenmand

Nico is sinds 15 januari 2023 bij de SDRN in de opvang.

Nico is bij ons gekomen met een pittige ontsteking aan de binnenkant van zijn oor waarvoor hij reeds medicatie had via de dierenarts van zijn vorige baasjes. Ondanks de afgeronde kuur vinden wij hem niet goed genoeg opknappen en daarom zijn we vandaag met Nico naar onze eigen dierenarts geweest om zijn oor opnieuw te laten bekijken. Ook zijn wij niet gerust over zijn huid,(met name op zijn buik), deze is te rood, droog en schilferig en ook zijn gebit en tandvlees voldoen volgens ons niet aan de normen van een hond van deze leeftijd; teveel tandplak en rood tandvlees.

Van zijn huid en oor is een schrapsel gemaakt. Hieruit blijkt dat Nico de gist Malassezia Pachydermatis bij zich draagt. (Een gist die ongeveer 50% van de gezonde honden bij zich draagt. Onder normale omstandigheden is het afweersysteem van de hond voldoende in staat om dit organisme onder de huid onder controle te houden. Maar bij een verminderde weerstand zal deze opspelen. De symptomen zijn jeuk, roodheid, kale plekken, schilfering aan huid maar ook in de oren).

We hebben hiervoor nieuwe medicatie meegekregen. Zelf waren we al gestart met het verbeteren van zijn immuunsysteem, dus we verwachten het nu op redelijke termijn goed onder controle te krijgen.

De dierenarts is het eens met onze bevindingen over het gebit en aangezien de kans op ontstekingen elders in het lichaam hiermee vergroot wordt, is voor Nico op 31 januari a.s. een gebitsreiniging ingepland.

De weg naar een optimaal herstel is ingezet. Het zal even tijd nodig hebben, maar daar gaan we voor de volle 100% voor!

Wordt vervolgd.

STEUN ONS WERK

De lol is er met de andere hond bij het gastgezin niet minder om!

Update 24 -01-2023 , verbetering

1 gedachte op “Update | Nico beetje in de lappenmand

Geef een reactie