Achter de schermen | Dexter

Dexter een reu van 8 maanden startte via een Dierenasiel te Dordrecht begin januari zijn zoektocht naar een nieuwe mand. Al snel kwam er voor jou een match en hebben ze jou een week later mee naar huis mogen nemen.

Eenmaal thuis……

Daar was Dexter wel heel letterlijk de hele dag aanwezig, met alle puber deugniet en achter het behangplak momenten zoals een (overprikkelde) jonge Dobermann die kan laten zien. Buiten sleurde je de baasjes alle kanten op, hapte jij in de riem, sprong als een wilde tegen je aan en hapte (speels) in armen.

Ja en dan sta je best even met je handen in het haar en ga je als nieuwe baasjes twijfelen of dit wel de juiste beslissing is geweest. Iets wat wij als team heel goed begrijpen, wij spreken geregeld mensen die gewoon even behoefte hebben aan steun, begeleiding en mopperen over hun jonge doldwaze.

Met de insteek zeker niet al te willen opgeven, hebben ze contact opgenomen met ons team.

Vrijdag 20 januari hebben wij kennis mogen maken met Dexter en zijn nieuwe baasjes. Onze eerste indruk was direct, een doldwaze, met een goede basis, een flinke dosis will to please en een super voer gerichte hond.

We hebben de baasjes diversen handvaten kunnen reiken waar ze de komende tijd mee aan te slag kunnen. Hun kunnen laten zien hij echt wil werken, maar je even de juiste knop van zijn handleiding moet vinden om daadwerkelijk goed aan de slag te kunnen gaan. Een weg van investeren, vriendschap opbouwen ligt zeker nog voor hun, maar wij hebben hun weer vertrouwen voor de toekomst kunnen mee geven om met tijd, rust en regelmaat in Dexter te gaan investeren.

Wij blijven ze achter de schermen begeleiden zolang het nodig is en daar waar we kunnen.

5 gedachten over “Achter de schermen | Dexter

  1. Lekker joch, en wat een levenslust!!❤ Dat kan idd een behoorlijke uitdaging zijn. Maar zo te lezen staat ‘ie open voor (positieve) feed-back en dat is heel mooi! Zou een beste viend voor je kunnen worden, maar dat kost tijd..
    Ingeborg

  2. dexter is nog geen puber maar een slimmerd die wat langer van zijn pup zijn wil genieten en waar je wat tijd en liefde in moet steken en na gedaan werk een pracht van een dober in vind waar je veel liefde van terug krijgt john

Geef een reactie