Update | Nico zijn gezondheid gaat met sprongen vooruit

Nico is sinds 15 januari 2023 bij de SDRN in de opvang.

Even terug naar het recente verleden……

Nico is bij ons gekomen met een pittige ontsteking aan de binnenkant van zijn oor en een verminderde conditie van zijn gebit (tandsteen en tandvleesontstekingen). Na uitgebreid lichamelijk onderzoek door onze dierenarts is er geconstateerd, de ontsteking aan zijn oor is veroorzaakt door de Malassezia Pachydermatis gist en dat er voor zijn gebit zeker een gebitsreiniging mocht worden ingepland.

Vorige week tijdens een kriebelbeurt, ontdekte wij een klein wratachtig bultje op Nico zijn voorpoot en omdat zijn gebitsreiniging al gepland stond voor 31 januari, hebben wij direct de planning gemaakt, het bultje die dag ook nader te laten onderzoeken en te verwijderen.

Het heden……

De nieuwe medicatie is goed aangeslagen, Nico zijn oor is bijna volledig genezen. Zijn gebit is weer stralend wit, het bultje is verwijderd, dat bleek onderhuids groter te zijn dan we in eerste instantie vermoeden, maar de uitslag was gelukkig positief; goedaardig vetweefsel De grootste veroorzakers van ontstekingen in jouw lichaam hebben we gelukkig kunnen wegnemen.

Het optimaliseren van jouw immuunsysteem blijven wij ondersteunen met aangepaste voeding en supplementen.

Volgende week gaan we nogmaals voor een algemene controle en het verwijderen van de hechtingen naar de dierenarts.

Bijna een optimaal herstel voor Nico! Wij verwachten binnenkort groenlicht, om de zoektocht naar een nieuwe mand op te starten.

Wordt vervolgd.

Aankomend speurtalent!

Geef een reactie