Update Ice vanuit onze opvang

In memoriam 13-04-2023

De SDRN maakt zich flink zorgen om de gezondheid van Ice.

Het recente verleden……….

Donderdag 30 maart stond er voor Ice een spoedoproep “goed thuis gezocht voor 10 jarige reu” op de dobermann facebook groep herplaatsing BE en NL. De beheerder van deze groep heeft direct jouw lot aangetrokken en contact gezocht met de SDRN.

De nood voor een tijdelijke opvang plek voor jou was erg hoog, omdat de mensen die tijdelijk voor jou hadden gezorgd, wegens de opname van jouw oude baasje in een verpleeghuis, dit niet langer meer wilde doen. Via de dierenambulance is er voor jou een nood opvangplek geregeld bij dierenpension het tweede nest, met de intentie jouw oude baasje meer tijd zou hebben om voor jou een geschikt nieuw huisje te vinden.

Zaterdag 1 april heeft het SDRN team jou kunnen ophalen en onder gebracht bij een gastgezin.

In het pension voelde jij je duidelijk niet op je plek, je bent daar erg onrustig geweest en had slecht gegeten. De eerste taak van het gastgezin was om voor jou weer een rustige en veilige haven te creëren. Wonderbaarlijk snel heb jij je rust opgezocht in jouw nieuwe omgeving, heb je goed en smakelijk gegeten en toonde jij direct een zeer open en vriendelijk karakter.

Zaterdag viel ons al direct op, jij wel erg veel dronk en daarom ook met grote regelmaat naar buiten wilde voor een plas. Jouw tijdelijke baasje vond dit natuurlijk zorgzaam, maar voordeel van de twijfel, het kan ook allemaal stress gerelateerd zijn. De nacht heeft ze samen met jou op de bank doorgebracht. Jij hebt haar om de paar uur keurig wakker gemaakt om aan te geven je graag weer even naar buiten wilde voor een plas. Jouw urine duidelijk te waterig.

Naast onze zorg over jouw drink en plasgedrag, vonden wij jou stram op de achterhand, hebben wij een bultje gevonden op jouw poot, heb je flink wat steelwratjes op jouw buik, zijn jouw testikels niet even groot en hebben wij jou al een aantal maal zien hoofdschudden (Head Tremor Syndrome).

Met deze bevindingen zijn wij uiteraard naar de dierenarts geweest. Urine en bloed geven afwijkende waardes. Advies; vanwege mogelijk veel stress door de vele veranderingen in korte tijd, jou nog een aantal dagen te geven en dan de onderzoeken te herhalen.

Het weghalen van het bultje op jouw poot en naar alle waarschijnlijkheid een noodzakelijke castratie vanwege jouw afwijkende testikels is even uitgesteld, omdat we eerst willen uitsluiten, jij geen (chronisch) nierfalen hebt en wel sterk genoeg bent voor de narcose.

Voor aanstaande donderdag staan er voor jou nieuwe urine en bloed onderzoeken en indien nodig aansluitend een ego van jou organen gepland.

Wij hopen en duimen keihard, dat wij Ice met de juiste medische zorg nog een mooie oude dag kunnen geven.

Wordt vervolgd

2 gedachten over “Update Ice vanuit onze opvang

  1. Geweldig trots zijn wij op de inzet en fantastische zorg van het gastgezin. Ze slaapt al dagen samen met Ice op de bank, staat op onmogelijke tijden op voor een extra plasronde en zet zich 100 procent in om zijn medische traject bij de dierenarts te begeleiden. ❤

Geef een reactie