Terug in de tijd | 2007-2008

Ups en downs voor vrijwilliger Nicole Jansen.

Begin 2007 bracht Nicole Jansen de dobermann teef Doenja vanuit de tijdelijke opvang naar haar nieuwe mand in Groningen. Op de terug weg stond het ophalen van de Dobermann reu Ranger(18 maanden) in Drenthe voor de tijdelijke opvang op het programma.

Ranger inmiddels een oude bekende binnen de SDRN, deze kerel was al meerdere malen van eigenaar gewisseld en ook ditmaal konden ze hem niet de juiste begeleiding bieden waar hij zo naar verlangde.

Ondanks zijn mega eigenwijze karakter en het niet goed alleen thuis kunnen zijn, viel Nicole als een blok voor Ranger (alias de bruine draak). Het klikte perfect met de eerder, vanuit de opvang geadopteerde reu Cisqo en teef Zenna. (Ja, tijdelijk opvangen was toen al is niet haar sterkste punt).

Super trots op haar dobermann trio!

Kwam er  eind april 2007 de eerste donkere wolk op haar pad. Bij Zenna werd op 9 jarige leeftijd de diagnose DCM geconstateerd, de medicatie heeft helaas maar korte tijd verlichting gegeven. Zenna werd steeds benauwder en Nicole kon niet anders dan haar vredig laten gaan. Eind 2007 kondigde zich uit het niets de tweede donkere wolk aan, Cisqo overleed zeer plotseling aan acute DCM.

Van drie naar één dobermann in nog geen half jaar tijd, wat is het stil, wat is het leeg, wat ben je als mens niet meer compleet.

En dan volgt er begin 2008 een oproep voor de reu Candor (5 jaar) die met enige spoed opzoek is naar een nieuwe mand. Hij blijkt nog in de buurt te wonen ook, dat gaat niet aan het oog van Nicole voorbij. De zelfde dag is ze samen met Ranger gaan kennismaken. Het klikte tussen beide honden. Na drie dagen wist Nicole al hoe geweldig het is, om weer meer honden om zich heen te hebben en is Candor zijn korte tijdelijke opvang periode omgezet naar geadopteerd.

Heeft u ook een mooi dobermann verhaal en mooie foto’s ‘Terug in de tijd’? Welke u graag met ons wil delen! Mail het naar info@sdrn.nl

Geef een reactie