Pittige tijden!

Bekende volgers van de SDRN zal het niet zijn ontgaan dat er de laatste maanden ontzettend vaak een beroep op de SDRN wordt gedaan om voor vele dobermanns weer een warme mand te vinden.

Achter de schermen wordt, naast deze bemiddelingen, dagelijks advies gegeven over gedrag en voeding, wordt doorverwezen naar erkende gedragstherapeuten om mogelijk een herplaatsing te voorkomen, worden dobermanns dagelijks vrijwillig begeleid bij gastgezinnen en wordt nazorg geboden aan honden die reeds bij een nieuwe baas verblijven.

Het aanbod is hoog en de doorstroming vanuit onze opvang en bemiddeling gaat helaas vele malen langzamer dan voorgaande jaren. Hierdoor hebben wij te maken met stijgende kosten voor de dagelijkse verzorging van de honden, meer brandstofkosten en bovenal een periode met torenhoge dierenartskosten.

Veel zorg kan mogelijk gemaakt worden door gastgezinnen die op vrijwillige basis overuren draaien om alle ritten van en naar een dierenarts op zich te nemen. Zij bieden het dier intensieve zorg en ontvangen gegadigden om de juiste toekomstige match te realiseren, maar de dagelijkse verzorging, inclusief voer en de medische kosten komen voor rekening van de stichting.

Een klein kijkje achter de schermen van de afgelopen 7 maanden.

Dobermann Storm krijgt vanuit de permanente opvang maandelijks een injectie tegen artroseklachten, heeft speciale dieetvoeding, gebruikt regelmatig medicatie voor zijn darmproblemen en diarree en is onlangs geopereerd aan blaasstenen. Voorafgaand hieraan zijn meerdere onderzoeken en een buikecho verricht. Kosten tot op heden ruim €1700 euro.

Dobermann Georgea is eind 2022 in onze opvang gekomen met zwaar ondergewicht. Vanwege haar overmatige drinkgedrag adviseerde de dierenarts een uitgebreid bloedonderzoek, ze heeft medicatie tegen urine-incontinentie gekregen, ze is gevaccineerd en er zijn kosten gemaakt voor voeding en ritten van en naar de dierenarts.

Dobermann Ice was een10-jarige reu die met spoed is opgehaald door ons team zonder dat afstandskosten zijn berekend. Hij vertoonde zorgelijk drink- en plasgedrag waardoor de dierenarts urine- en bloedonderzoeken noodzakelijk achtte. De zeer verdrietige uitkomst was dat hij ongeneeslijk ziek was. De enige juiste beslissing was om hem verder lijden te besparen en met pijn in ons hart hebben wij hem moeten laten inslapen.

Dobermann Nico verblijft reeds vijf maanden in de opvang. Bij ons is direct een traject bij de dierenarts gestart wegens huidklachten. Verder is zijn gebit gereinigd, zijn wratten verwijderd en zijn kosten gemaakt voor voeding, voedingssupplementen en vaccinaties. Kosten tot op heden € 925 euro.

Dobermann Jane verblijft vanuit onze opvang reeds bij haar nieuwe baasjes, maar krijgt onder toezicht van de SDRN nog medische zorg. Voor rugklachten en verkeerd lopen, is onlangs een bezoek gebracht aan een dierenfysiotherapeut. Of deze behandeling afdoende is geweest, moeten wij de komende twee weken even aankijken. Er is reeds een nieuwe afspraak gepland voor een herhalingsbehandeling in augustus. Als er onvoldoende zicht is op verbetering, moeten er röntgenfoto’s gemaakt worden van rug, nek en heupen. De geschatte kosten voor dit onderzoek zijn ruim € 500 euro.

Dobermann Zazou, door een van onze gastgezinnen opgehaald in België, is een dame met zwaar ondergewicht, scheefstand aan haar voorpoot en spierzwakte. Er zijn diverse dierenartskosten gemaakt voor bloed- en urineonderzoeken, röntgenfoto’s van de poot en heupen bij een orthopeed, vaccinaties en er worden kosten gemaakt voor voeding.

Dit is slechts een greep uit de dobermanns die in opvang zijn en voeding en medische verzorging nodig hebben.

Om ons in te kunnen blijven zetten, hebben wij uw steun hard nodig. Met een donatie helpt u mee om ons werk voort te blijven zetten.

DONEREN KLIK HIER

Geef een reactie