Update Kichiro alias Iroh

Iroh (reu van 5 maanden) verblijft sinds 24 juli 2023 in de opvang van de SDRN.

Super trots zijn wij Iroh!

Top, hoe hij zich in korte tijd het huis en de tuin al eigen heeft gemaakt. Hij de afwisseling van slapen, eten, poepen-plassen, even spelen en weer slapen, geweldig goed op pakt. Hij zich goed laat aanlijnen en redelijk netjes mee aan de riem loopt voor een kleine wandeling buiten. De andere honden bij het gastgezin kunnen het prima met hem vinden. De ondeugd heeft al afgekeken van de andere honden dat de bank wel een heel lekker plekje is.

25 juli hebben wij direct zijn ontlasting weggebracht voor een onderzoek op Giardia. Bingo! Positief getest. Direct zijn wij gestart met medicatie (Panacur), goede voeding en ondersteunende middelen. Over 14 dagen herhalen we het ontlastingsonderzoek.

De weegschaal zegt 14,7 kilo, we spreken niet van te mager, maar ook niet van een lekkere volle pup, dus ook hier onze aandacht extra op gevestigd.

Verder viel ons al direct op dat hij niet goed loopt met zijn rechter achterpoot, deze draait hij teveel naar buiten en vertoond enige zwakte. In overleg met de dierenarts kijken wij dit de komende dagen even aan. Goede voeding en rust kunnen er zeker voor zorgen dat deze spierzwakte afneemt. Indien wij geen verbetering gaan waarnemen dan zal verder medisch onderzoek bij een dierenfysiotherapeut of orthopeed noodzakelijk zijn.

Wordt vervolgd.

Iroh is nog NIET beschikbaar voor herplaatsing! Reacties om hem te kunnen adopteren in de toekomst nemen wij NIET aan en zullen deze ook NIET beantwoorden. Simpelweg omdat het ontzettend veel tijd kost en onze prioriteit bij de zorg van het dier zelf ligt!  

(Steeds meer honden afkomstig uit de Oostbloklanden zijn drager van deze darmparasiet. Behalve dat deze parasiet een enorme inbreuk maakt op het immuunsysteem van de hond, kunnen ook gedragsproblemen hieraan gerelateerd zijn; de hond zit immers niet goed in zijn vel https://dobermannrescue.me/2023/04/02/giardia/.)  

Geef een reactie