Update | Jane

stukje herplaatsing met kijkje achter de schermen

Jane een teef van 2 jaar (23-04-2023)

Jane vond via onze bemiddeling op 4 maart 2023 haar nieuwe mand, helaas bleek dat het totaal geen match tussen Jane en de andere al aanwezige hond te zijn en is er een beroep op de opvang van de SDRN gedaan.

Jane is op 8 april 2023 in onze opvang gekomen.

Ondanks dat Jane best goed kon aarden bij het gastgezin, toonde ze ons heel duidelijk dat haar voorkeur lag bij een omgeving met zo min mogelijk prikkels en één op één aandacht. Bovendien vertoonde ze verstijving in haar rug en lopen in verkeerde pas, dit kan een teken van stress evenals ernstigere klachten zijn. Op dat moment geen ander gastgezin beschikbaar die aan deze eisen kon voldoen maakte dat wij de beslissing hebben gemaakt om onze zoektocht te starten onder de kandidaten ingeschreven op onze mailinglijst. Onze eisen: een thuis die haar een nog intensievere zorg konden bieden dan wij op dat moment en die Jane in alle rust zouden willen begeleiden in het mogelijk noodzakelijke medische traject in samenwerking met de SDRN.

Yes, een match!

Op 3 juni is Jane verhuisd naar haar nieuwe onderkomen. Daar heeft ze eerst een paar weken 100% de kans gekregen om te wennen en tot rust te komen. Met de week zagen we haar meer acclimatiseren en genieten van alle goede zorg, rust en aandacht, maar haar nieuwe baasjes bleven ongerust over haar rug.

In samenspraak met elkaar hebben wij een afspraak ingepland bij een dierenfysiotherapeut om haar te laten beoordelen. Deze constateerde een blokkade in haar rug en verstijving in de rechter heup. De behandeling begon met een hoge dosis van spanning in haar lijfje, maar naarmate de behandeling vorderde kwam de ontspanning meer en meer in beeld en kon ze zelfs genieten van de aanrakingen- zo geweldig om te zien. Advies: ga thuis verder zoals jullie al doen met de hoogwaardig eiwitrijke voeding, gedoseerd en gecontroleerd bewegen en voeg er dagelijks de massage aan toe die ik jullie heb uitgelegd en dan bekijken we bij de volgende behandeling (reeds gepland op 10 augustus) wat de bevindingen zijn.  

Inmiddels bemerken wij lichte verbetering en duimen wij keihard dat de fysio op de 10e aangeeft dat er goede verbeteringen voelbaar zijn en er mogelijk nog enkele behandelingen of hydrotherapie moeten volgen voor het gewenste resultaat. Mocht er anders worden geconstateerd dan is het vervolg, een afspraak in plannen bij de orthopeed voor nader onderzoek en röntgen foto’s.

Wordt Vervolgd.

2 gedachten over “Update | Jane

  1. Het SDRN team is geweldig trots op de baasjes die zich al twee maanden intensief bezig houden met de begeleiding van Jane en haar in hun hart hebben gesloten. Bedankt!

    Tevens willen wij onze grote dank graag nogmaals uitspreken aan allen die de SDRN financieel een warm hart toe dragen om deze en alle andere kosten van medisch zorg te kunnen blijven dragen.

  2. Mooi om te lezen dat het goed gaat met Jane
    Met veel liefde geduld en zorg

    Wat fijn dat jullie stichting bestaat
    Met veel energie en liefde voor de doberman

Geef een reactie