Update Iroh

Iroh (reu van 5 maanden) verblijft sinds 24 juli 2023 in de opvang van de SDRN.

Korte terug blik…..

In onze eerste update maakte wij kenbaar dat wij super trots zijn op het aanpassingsvermogen van ons  tijdelijke opvang puppenkind, Iroh.

Dat wij de volgende dag direct zijn ontlasting hebben weggebracht voor een Giardia Test, omdat onze huidige ervaring is, dat helaas bijna alle honden afkomstig vanuit het buitenland momenteel drager zijn van deze darmparasiet. In het geval van Iroh, BINGO! Wij benoemen deze problematiek nogmaals, omdat jouw hond geen slappe, slijmerige, stinkende of bloederige ontlasting hoeft te hebben, zelfs een bijna keurig uitziend stevige drolletje zegt niks over het feit dat er wel of geen Giardia (stil sluimerend) aanwezig is. Meten is weten! Behalve dat deze parasiet een enorme inbreuk maakt op het immuunsysteem van de hond, kunnen ook gedragsproblemen hieraan gerelateerd zijn; de hond zit immers niet goed in zijn vel. (https://dobermannrescue.me/2023/04/02/giardia/).

Daarnaast hebben we ondergewicht en spierzwakte aan zijn rechter achterpoot geconstateerd. Onze hoop en die van de dierenarts waren gevestigd op de verbetering van zijn achterhand, maar die hoop heeft ons afgelopen weekend flink in de steek gelaten, Iroh liet een nog slechter gangwerk zien als voorafgaande dagen.

Na enig speurwerk over zijn achtergrond – iets waar wij als SDRN ons meer en meer mee bezig houden, omdat we steeds vaker tegen tegenstrijdige papieren en documenten aanlopen bij honden – zijn wij er achter gekomen dat de stempels gezet door de dierenarts in zijn dierenpaspoort niet gedaan zijn door een nog werkzame dierenarts en dat maakt wij ons extra zorgen zijn gaan maken of de vaccinaties daadwerkelijk wel zijn gezet. Gezien het feit dat Iroh zijn huidige gezondheid niet optimaal is en wij absoluut tegen onnodig of dubbel vaccineren zijn willen wij hebben hem eerst laten titreren bij de dierenarts. (https://dobermannrescue.me/2023/06/04/titeren-van-je-hond-de-meest-gestelde-vragen-op-een-rijtje/)

Al deze punten maakte dat onze bezorgdheid meer en meer groeide, daarom maandag direct weer contact opgenomen met onze dierenarts. Helaas had die het te druk om dezelfde dag nog röntgenfoto’s te maken, maar dinsdag 11.00 uur zouden wij van harte welkom zijn in de praktijk.

Dinsdag 1 augustus…..

Na een slechte nachtrust van zowel het gastgezin als Nicole zijn we vanmorgen met lood in onze schoenen en knikkende knieën naar de praktijk gereden.

De dierenarts is gestart met bloedafname voor de titertest (morgen krijgen we de uitslag van de vaccicheck), het bevoelen van de achterhand en daarna de sedatie voor de röntgenfoto’s. De kleine man was zo vertrokken naar droomland, nemen jullie maar plaats in de wachtkamer. Minuten duren uren. En dan komt het verlossende antwoord en de bevestiging op de foto, heupkommen en knieën perfect! Spierzwakte en ondervoeding de grootste boosdoener, maar daar is gelukkig ontzettend veel in bij te sturen met onder andere goede voeding, ondersteunende middelen en hydrotherapie om zijn bespiering te gaan optimaliseren.

We gaan proberen zo snel mogelijk te starten met hydrotherapie.

Wordt vervolgd.

Iroh is nog NIET beschikbaar voor herplaatsing! Reacties om hem te kunnen adopteren in de toekomst nemen wij NIET aan en zullen deze ook NIET beantwoorden. Simpelweg omdat het ontzettend veel tijd kost en onze prioriteit bij de zorg van het dier zelf ligt!

Geef een reactie