Update Jane alias Zoë

31 juli 2023 deden wij de update dat wij voor Zoë de zoektocht waren gestart naar een nieuwe plek vanuit onze opvang, omdat wij duidelijk merkte dat ze behoefte had aan een omgeving met minder prikkels, geen andere honden, één op één aandacht en bovenal mogelijk een intensievere medische zorg nodig zou kunnen hebben.

Die geweldige plek werd er gevonden op 3 juli 2023.

Na een aantal weken van rust en wennen zagen wij haar meer en meer acclimatiseren in haar nieuwe omgeving, maar haar baasjes bleven ongerust over haar rug en zijn wij het traject gestart bij een dierenfysiotherapeut.

Naar aanleiding van dat bericht hebben wij – via iemand die de SDRN een zeer warm hart toedraagt het aanbod ontvangen – om Zoë te laten onderzoeken bij een orthomanueel dierenarts. Zelf heeft ze in het verleden met de rug problemen van haar dobermann in deze praktijk zeer goede resultaten behaald en is ze er van overtuigd dat ze zeker wat voor Zoë zouden kunnen betekenen.

8 augustus

Zoë is volledig onderzocht door de orthomanueel arts en de bevindingen die door haar zijn geconstateerd zijn om zeer verdrietig van te worden. Alle wervels in de rug, nek en knie) – gearceerd zijn op de foto – zijn verschoven/gekanteld! Dat moet haast wel afkomstig zijn van oude mishandeling of bijv. door een aanrijding van een auto in het verleden.

Het positieve nieuws is dat de arts de wervels weer in de juiste positie heeft kunnen kantelen en dat Zoë een goede opbouw van bespiering heeft. Zoë moet de komende tijd veel rusten, mag enkel korte aangelijnde wandelingen op vlakke ondergrond maken en moet pijn medicatie slikken.

Voor 5 september staat er een controle bezoek gepland.

9 augustus

Zoë heeft een redelijk goede nacht gehad, duidelijk onder de indruk van alles wat ze gisteren heeft moeten ondergaan, maar haar baasjes hebben goede hoop dat er snel verbetering optreed. Vandaag al duidelijk zichtbaar, Zoë in een ander houding loopt en staat en dat haar wervels minder uitsteken dan voorheen. Super blij dat wij deze weg van behandeling hebben kunnen inslaan en wij hopen dat wij een volledig herstel voor Zoë kunnen realiseren.

Wordt vervolgd.

2 gedachten over “Update Jane alias Zoë

  1. hoe erg allemaal, wat heeft allemaal al niet moeten meemaken. Hopelijk komt alles snel beter. Het is zowel de hond als de baasje gegund om een gelukkig en liefdevol verder leven te hebben

Geef een reactie