In de opvang van de SDRN | Mister

Mister is een reu van 6 jaar.

Vandaag hebben we dobermann Mister opgenomen in onze opvang en ondergebracht bij één van onze gastgezinnen.

Trouwe fans van diverse dobermann Facebook-groepen zullen zeggen; Mister- dat klinkt bekend. Dat klopt! Het baasje van Mister heeft onlangs de zoektocht op facebook gestart om voor hem een nieuw onderkomen te zoeken, omdat ze beide al geruime tijd wegens zeer trieste omstandigheden geen vaste woon-en verblijfplaats meer hebben en daarom samen overal en nergens verblijven en bovenal de situatie voor de toekomst uitzichtloos is.

Al enige tijd bemerkte hij dat Mister meer en meer stress begon te ervaren van het dakloze bestaan, gewoon weg niet lekker in zijn vel zat zoals hij zijn hond altijd heeft gekend. Vermoedelijk door de stress is hij begonnen met het dwangmatig aan zijn poot te bijten, met als resultaat; een flinke open wond aan zijn tenen en het tot bloedens toe totaal afbijten van zijn nagels. Het ontbreken aan financiële middelen om hem op de juiste wijze te laten behandelen bij een dierenarts heeft hem doen besluiten dat hij niet langer egoïstisch mag zijn om Mister bij zich te houden en dat in het belang van Mister een nieuwe warme gouden mand de meest eerlijke en terechte oplossing is.

Die mand dacht hij een aantal dagen geleden te hebben gevonden voor zijn trouwe maatje. Helaas bleek na twee dagen dat hij niet op de juiste plek was en er eveneens geen voldoende financiële middelen waren om Mister op de juiste wijze te begeleiden en medisch te ondersteunen en daarom heeft hij per direct Mister terug gehaald.

Terug bij af, nam hij contact op met de SDRN, met de hulp vraag of wij wat voor Mister konden betekenen.

Vandaag hebben wij mogen kennismaken met Mister en zijn baas. WAUW, wat een geweldig duo, wat een kanjer van een vriendelijke, open, spontane hond.

Meteen was ons duidelijk dat Mister dringend medische zorg nodig heeft met betrekking tot zijn behoorlijk kapot gebeten voet en tenen. Daarnaast heeft Mister in zijn jonge jaren een ongeluk gehad (aangereden door een auto) en loopt daardoor pittig mank met zijn linker voorpoot. Destijds goed behandeld, maakte het ons toch direct alert. Hij moet hier haast wel pijn aan hebben of mogelijk elders in zijn lichaam, omdat hij al geruime tijd heeft moeten overcompenseren. Ook kan zijn gebit best een kleine poets beurt gebruiken onder narcose en moeten zijn vaccinaties up to date worden gemaakt.

We starten met de eerste prioriteit; Het laten behandelen van zijn voet bij onze dierenarts en gaan hem rust, warmte en stabiliteit bieden de komende periode.

Verder gaan we bespreken welke onderzoeken er noodzakelijk zijn om te achterhalen of er nog oud letsel aan zijn voorpoot aanwezig is en of deze is te verhelpen door middel van een operatie of dat er mogelijk andere behandelingen zijn die kunnen bijdragen aan een volledig herstel en-of pijn vrij leven. Ook willen wij uitsluiten dat er vanwege het langdurig overcompenseren niet elders in het lichaam pijnklachten of letsel zijn ontstaan.

We gaan in ieder geval de komende weken alles in het werk stellen om Mister weer medisch op de rit te krijgen, alvorens we op zoek gaan naar een forever home.

Wordt vervolgd

LIEFDE IS……..Weten dat houden van ook loslaten betekent.

Verdriet en vreugde hebben zich vandaag met elkaar afgewisseld tijdens de overdracht van Mister aan ons. Wij als SDRN zijn ontzettend blij dat wij deze knappe kerel mogen gaan helpen en zijn baasje het vertrouwen in onze handen heeft gegeven. Wij houden uiteraard contact met hem over het wel en wee van Mister, dat is het minste wat wij voor hem kunnen terug doen na jaren onafscheidelijk te zijn geweest van zijn maatje.

Geef een reactie