In de opvang van de SDRN | Doerak

Doerak is een reu van 5,5 maanden (13 mei 2023).

Afgelopen zondag ochtend werd er al vroeg telefonisch een beroep gedaan op de SDRN. De baasjes van Doerak waren ten einde raad vanwege het mega drukke overprikkelde gedrag dat hun pup laat zien en de meerdere medische problemen die momenteel aanwezig zijn. Dit alles bij elkaar maakte dat ze in het belang van Doerak niet meer wisten of dat ze hem wel de juiste zorg en aandacht konden bieden.

Tijdens het gesprek vernamen wij ontzettend veel verdriet en angst bij de baasjes en dat heeft ons doen besluiten om zondagmiddag direct een huisbezoek af te leggen.

Na observatie en een emotioneel gesprek kwam er veel informatie los over de baasjes en Doerak. Wij hebben het voorstel gedaan om ze de komende tijd te gaan begeleiden in het proces om zijn gezondheid en gedrag op de rit te gaan zetten.

Te starten met het aanpakken van het medische kant;

  • Verbeteren van zijn algehele immuunsysteem doormiddel van het inzetten van andere voeding en ondersteunende supplementen.
  • Het laten verwijderen van dubbele en verkeerd gegroeide tanden.
  • Het verwijderen van een wrat op zijn ooglid en elders op het lichaam veroorzaakt door het Papillomavirus. ( Dit virus is een weerstand kwestie en meestal verdwijnen de wratten vanzelf als het immuunsysteem verbeterd maar omdat één wrat op het ooglid zit en het daardoor niet volledig sluit- moet deze operatief verwijderd worden).
  • Het nog niet indalen van één teelbal. (Al dit vaker gebeurt bij jonge reuen en het niet gezegd is dat dit niet goed komt, maar we zijn toch waakzaam daar het wel degelijk pijnklachten kan veroorzaken in de buikholte).

Gevolgd door een trainingstraject van voorlopig twee privé trainingen per week aan huis nadat hij hersteld is van de operatie.

Ondanks alle goede ingesproken moed zondag vernamen wij de afgelopen dagen tijdens onze telefonische gesprekken steeds weer enorme twijfel bij de baasjes en hebben we woensdagmiddag in samenspraak besloten dat het voor beide partijen de beste weg is om hem te gaan herplaatsen. De eigenaren dragen bij in de kosten van de operatie en wij nemen de overige kosten en zorg op ons totdat hij klaar is om uit te vliegen naar zijn diamanten mand.

2 november 2023….

Vanmorgen hebben wij Doerak opgehaald en ondergebracht bij één van onze gastgezinnen.

De reis in de auto is op een mooi fluitconcert na super verlopen. Bij aankomst in zijn nieuwe omgeving rustig de tuin besnuffeld, het huis verkent en kennisgemaakt de vier aanwezige andere dobermanns. Natuurlijk allemaal nog onwennig maar dat is logisch.

Inmiddels hebben wij de  reeds geplande operatie op 9 november afgezegd en is het medisch dossier overgedragen aan onze dierenarts zodat wij op zeer korte termijn de operatie daar kunnen laten uitvoeren.

Verder stond Marjan (https://dieroptimaal.nl/) direct vrijwillig paraat en heeft ze vandaag op maat samengestelde chinees kruiden op de post gedaan om zijn emotionele balans en immuunsysteem te ondersteunen

Wordt vervolgd.

Denkt u binnenkort de diamanten mand klaar te hebben staan voor Doerak? Schrijf dan alvast een uitgebreide motivatie mail naar info@sdrn.nl (vergeet niet uw contact gegevens en telefoonnummer te vermelden).

Geef een reactie