Update Doerak alias heer Dalton

Doerak is een reu van 5,5 maanden en verblijft sinds 2 november 2023 in onze opvang.

Laten we starten met…

Wij zijn mega trots op de stappen die hij in een paar dagen tijd al heeft gemaakt!

Na een zeer rustig verlopen positieve verkenningstocht in huis en de goed verlopen kennismaking met de andere vier aanwezige honden, volgde er een zeer onrustige nacht. Doerak is zeer veel wakker geweest, kon de slaap niet goed vatten, had koude rillingen en zocht duidelijk naar steun, die hij uiteraard gekregen heeft want wij waren beneden bij hem.

Ondanks ons slaap gebrek zijn we de dag weer vol goede moed gestart met het inbouwen van rust en regelmaat.

Dat dieren geweldige wezens zijn dat blijkt wel uit het feit hij in een paar dagen tijd zich al heel goed heeft aangepast, vele malen meer zijn rust neemt, goed eet en drinkt en reeds volle nachten doorslaapt. Hier en daar nog een klein plas ongelukje in huis, maar ook daar al verbeteringen.(Buiten je behoefte doen is best indrukwekkend met alle nieuwe binnenkomende prikkels en dan ook nog eens in de stromende regen)

We zijn sinds maandag gestart met de eerste stappen van de benchtraining en hierin laat hij zien dat zijn welwillendheid om te leren uitermate groot is.

Het eerste bezoek aan de dierenarts zit er op, hij heeft zich keurig uitgebreid laten onderzoeken.

De papilloma wratten op zijn oog en lichaam zijn in enkele dagen al flink afgenomen in grote en omdat zijn gebit geen mega spoed is hebben wij besloten in overleg met de dierenarts om Doerak eerst nog meer te laten acclimatiseren in zijn nieuwe omgeving en zorg te dragen voor toename in gewicht alvorens we de operatie inplannen. Zeker is dat er boven één voortand en één hoektand moet worden getrokken. De twee hoektanden onder zijn nog discutabel, gezien zijn leeftijd en groei kunnen daar nog positieve ontwikkelingen op volgen en definitief verwijderen dus voorkomen.

We hebben over 14 dagen een nieuwe afspraak gepland om het gebit nogmaals te laten beoordelen.

Wordt vervolgd.

1 gedachte op “Update Doerak alias heer Dalton

Geef een reactie