WIJ ZOEKEN FOREVER HOME

IK ZOEK BAAS

NAAM: Otto

Geslacht: Reu

Leeftijd: 5 maanden (18-05-2020)

Gecastreerd/Gesteriliseerd: NEE

Kan bij andere honden: Ja ( plaatsen niet in huis met andere reu)

Kan bij Katten: JA, na gewenning

Kan bij kinderen: JA

Kan alleen thuis blijven: 2 uur, moet zeker nog worden opgebouwd. 

Kan mee in de auto: JA

Speciale zorg: Ik moet vers vlees voeding eten.

Hallo mijn naam is Otto inmiddels bijna 21 weken (5 maanden) oud en verblijf sinds ik 8 weken oud ben in de opvang van de SDRN.

Ik ben geboren samen met 8 andere broertjes en zusjes, Ik was de kleinste van allemaal en woog maar 120 gram bij de geboorte, ja de dierenarts wist niet of ik het wel zou halen. Al snel bleek ik best wel een vechter was. Mijn papa en en mama zijn beide 100% dobermann, maar wij hebben geen stamboom .

Ik ben samen met mijn zusje in de opvang gekomen bij de SDRN , bij aankomst bij het gastgezin zeiden ze ik nog steeds een kleine opdonder was, te klein maar 3,4 kilo. Ik vond het allemaal niet zo interessant, ik zag lieve mensen, me zus was erbij en de andere grote dobermanns die daar al woonden waren gelijk ontzettend lief voor mij.

 De 1e nacht sliep de mevrouw daar zelfs bij mij om me rustig aan alle nieuwe dingen en geuren daar te laten wennen. De volgende nacht deed ze dit weer alleen toen moest ik in een Bench slapen samen met mijn zus, en omdat ik wist ze er ook was deden we dit ook perfect. Ik vind dit inmiddels een prima plekje om te zijn s ’nachts en voor als je een boodschapje gaat doen (max 2 uurtjes) ook prima.

Ik kreeg wel 6 keer per dag een portie vlees en groeide goed en ben een paar keer bij de dokter geweest voor een prikje, inentingen of zo zeiden ze dan. Ik mocht mee in de auto, naar allerlei plekken en ontmoeten ook geregeld andere honden en soms de kat van de buurvrouw hier.

Alles leek eigenlijk voorspoedig te gaan met mij totdat mijn pleegbaasje vond ik wel erg vaak kleine plasjes deed. We zijn toen naar de dokter geweest en ze dachten aan een blaasontsteking, helaas had mijn zusje het inmiddels ook al. Ik heb meerdere keren moeten plassen in een potje, en daaruit bleek steeds dat ik andere urine had, dan met ontsteking waarde te hoog dan slecht geconcentreerd. Mijn pleegbaasje heeft daarom diverse onderzoeken laten doen bij de dierenarts. Gelukkig zijn er geen extreme dingen uitgekomen.  We houden het mede op mijn achterstand van groei, voeding en immuunsysteem. Dit wil je natuurlijk in een paar weken recht zetten, maar helaas zo werkt het niet. Dit kost tijd, rust en goede voeding.

Inmiddels lijkt het sinds een 2 weken een stuk beter te gaan en krijg ik nu homeopathische druppels voor de ondersteuning van mijn blaas. Ben ik goed gegroeid, weeg bijna 20 kilo nu en eet ruim een kilo vlees per dag verdeeld over 4 porties. Wel moet er nog goed aan mijn zindelijkheid extra tijd worden besteed, want door mijn blaasontsteking heeft dit een behoorlijke deuk opgelopen, maar zoals vrouwtje hier zegt, dan laat je de mop maar klaar staan en dweil je een keertje extra.

Nu zeggen ze tegen mij het zachtjes aan tijd gaat worden ik mijn horizon ga verbreden en kan uitvliegen naar een nieuw thuis. Maar zeggen ze wel, ze zijn erg streng met het plaatsen, je moet namelijk wel aan wat eisen voldoen om met mij te kunnen komen kennismaken.

  • Je geen hele dagen werkt.
  • Ik moet vers vlees eten.

Voldoet u aan de bovenste eisen en denkt u een geschikte baas voor mij te zijn, dan vragen wij u om ons een uitgebreide mail te sturen naar stichting@dobermannrescue.nl  met persoonlijke toelichting, gezinssituatie en uw motivatie om mij te willen adopteren. Vanuit hier zal de SDRN contact met u opnemen en u mogelijk uitnodigen voor een kennismaking met mij. (Vermeld daarom aub ook uw telefoonnummer in de mail.)

OP REACTIES PER MAIL ZONDER PERSOONLIJKE TOELICHTICNG, GEZINSSITUATIE EN MOTIEVATIE, WORDT NIET GEREAGEERD. EVENALS OP WHATSAPP BERICHTEN.

Ik Otto vind het allemaal best spannend, maar vertrouw op mijn pleeg huisje, ze zeggen je gaat niet eerder weg we overtuigd zijn de mensen onze inspanningen voor jouw gezondheid en welzijn willen voorzetten. Ik hoop u snel te zien. 

Note: mijn zusje heeft reeds een nieuw thuis gevonden.(

Norah een teefje van 11 maanden.

Aangemeld voor adoptie op 3 augustus 2020 en via onze lijst met gegadigden geplaatst op 8 augustus 2020.

Dex is een reu van 18 maanden

Aangemeld op 22 juli 2020 en op 7 augustus geplaatst bij een Donateur van onze Stichting

Aangemeld op 24 juli 2020 en reeds gereserveerd door gegadigden uit ons bestand.

Solid is geplaatst 23 september 2020.

 

Zeus is een teef van 2,5 jaar

Aangemeld op 2 juli 2020 en reeds gereserveerd door gegadigden ingeschreven in ons bestand.

Zeus is op 8 juli dan ook herplaatst .

Paco is een reu van 11 jaar is geplaatst op 21 juni 2020

Aangemeld op 17 juni 2020  aangemeld voor adoptie, al snel hadden we een reactie van een gegadigde uit ons betand voor deze senior. 

 

O JAY IS GEPLAATST OP 28 april 2020

O JAY is op 27 april bij ons aangemeld voor adoptie en op 28 april geplaatst met een proefperiode van 2 weken. Op 12 mei hebben we te horen gekregen O JAY zich steeds meer op zijn gemak begint te voelen in zijn nieuwe thuis. Iedereen is gek met hem en heeft dan ook een super nieuw thuis gevonden.

MESSI IS OP 29 APRIL 2020 GEPLAATST.

Messi is een kruising Dobermann die op 14 april voor adoptie  is aangemeld, op 16 april is Messi geplaatst bij een gegadigde uit ons bestand. Na een proefperiode heeft Messi zijn nieuwe thuis gevonden.

NOLA IS GEPLAATST OP 13 APRIL 2020

Nola is reeds eerder bij onze stichting aangemeld ter adoptie op 15 februari 2020 en nog dezelfde dag geplaatst bij een gegadigde uit ons bestand, helaas bleek na 14 dagen dat het echt niet ging met de katten. Daarom hebben we besloten opnieuw voor Nola een nieuw thuis te zoeken. 

We hebben dan ook voor Nola een super nieuw plekje kunnen vinden.

Darius is geplaatst op 6 april 2020 bij 1 van onze gastgezinnen.

Link is op 24 februari 2020 bij de stichting in opvang gekomen. en heeft een nieuw thuis gevonden.

20 maart 2020

Mya is op 22 februari 2020 bij ons aangemeld ter adoptie en heeft een nieuw thuis gevonden 30 maart.

Dextro is op 13 februari 2020 bij ons aangemeld een heeft een nieuw thuis gevonden.

1 maart 2020

Nola is op 15 februari 2020 bij ons aangemeld een heeft een nieuw thuis gevonden.

22 februari 2020

Google is op 16 januari 2020 bij ons aangemeld een heeft een nieuw thuis gevonden.

5 februari 2020.

Aron is op 9 januari 2020 bij ons aangemeld en heeft een geweldig nieuw thuis gevonden. 

22 januari 2020

In permanente opvang bij de Stichting

STORM VERBLIJFT IN PERMANENTE OPVANG BIJ DE SDRN.

STORM is op 28 september 2019 bij de stichting in opvang gekomen, omdat zijn baas ernstige privé omstandigheden had. Op het eerste gezicht bleek Storm een gezonde lieve hond te zijn die enkel voorzien moest worden van een nieuw dierenpaspoort en inentingen. Helaas bleek al snel medisch gezien het tegen deel, Storm had een bult op zijn rug en een zeer slecht gebit, waaraan hij uiteraard is geholpen. Storm verblijft bij 1 van onze gastgezinnen die zich altijd inzet voor de oudere en zieke Dobermanns. Momenteel is Storm nog steeds onder behandeling van de dierenarts vanwege zijn zwakke darmen. Dit alles heeft ons team doen besluiten Storm niet te herplaatsen maar de medische zorg te verlenen die hij nodig heeft. Wij plaatsen bij Nieuws geregeld updates over hem.

DAISY VERBLIJFT IN PERMANENTE OPVANG BIJ DE SDRN.

Daisy is op 27 april 2018 bij de stichting in opvang gekomen.  Daisy is geboren met een verminkte voorpoot, die reeds is geamputeerd op kosten van de stichting. Ze verblijft definitief bij 1 van onze gastgezinnen. Daisy  blijven volgen, ze heeft een eigen facebookpagina.