Terug in de tijd | Albert Bruin

TERUG IN DE TIJD | ALBERT BRUIN

Van huis uit was ik een man van de herders en de bouviers, maar mijn dochters wilden destijds wel eens een ander ras. Een dobermann papa, dat zijn prachtige honden. Ik heb toen eerst maar eens een boek gekocht om mijzelf wat meer in te lezen over het ras.

Korte tijd later stuitte ik via internet op een advertentie: getrainde dobermann reu te koop. En zo geschiedde het dat ik in 1998 richting Eindhoven ben afgereisd en mijn eerste dobermann Reno heb gekocht.

Eind 2002 werd ik via internet benaderd of ik medeoprichter wilde worden van de Nederlandse Dobermann Passion; destijds zouden we in eerste instantie gaan samenwerken met de toen nog bestaande Dobermann Passion in België. Helaas verliepen de onderhandelingen tot samenwerking niet zoals gehoopt en kwam er geen Nederlandse Dobermann Passion van de grond.

Begin 2003 zijn de betrokkenen met frisse moed opnieuw bijeengekomen om Stichting Dobermann Rescue Nederland te realiseren. En op 12 februari 2003 werd de stichting officieel vastgelegd met een notariële akte en statuten.

Alles stond nog in de kinderschoenen en we zijn blanco gestart, niet wetende dat er al zo snel een beroep op ons zou worden gedaan om een dobermann tijdelijk op te vangen.

Door de jaren heen heb ik teveel honden om op te noemen tijdelijk in de opvang gehad en heb ik duizenden kilometers gereden door binnen- en buitenland om honden op te halen en te (her)plaatsen. Bijzondere buitenlandse ritten die nog in mijn geheugen staan gegrift, zijn onder andere de rit naar Frankrijk samen met Nicole om dobermann Beau halverwege de rit over te dragen aan een Nederlands echtpaar wonend in Italië. Later volgde er nog een rit samen met Jane rechtstreeks naar Italië om nogmaals een hond bij de familie Van Krieken te herplaatsen.

Anno 2023 kijk ik terug op 20 fantastisch mooie jaren SDRN en ben ik trots op hoe de stichting er heden ten dage voor staat.

Dankbaar aan iedereen die ons financieel ondersteunt, een warm hart toedraagt en bovenal een dobermann een kans biedt.

Albert Bruin

Geef een reactie